Alingsås kommuns öppna digitala kurser
Sök efter:
Utbildningskatalog
Inför delegering – Stomi
Vad är en stomi?
Varför får man en stomi?
Hur vanligt är det med stomi och finns det olika sorter?
Kolostomi
Ileostomi
Bandagering av stomier
Praktiskt om stomivård
Byta endelsbandage
Om tvådelsbandage
Hudvård vid stomi
Kostråd för stomiopererade
Dokumentation
Delegering
Föregående Avsnitt
Nästa Avsnitt
Kostråd för stomiopererade
Inför delegering – Stomi
Kostråd för stomiopererade
Kostråd för stomiopererade
Allmänt
Tugga maten väl, undvik att svälja luft.
Drick rikligt. Det är alltid viktigt att kroppen får tillräckligt med vätska.
Ät på regelbundna tider.
Mat som kan orsaka magbesvär på grund av att de är trådiga eller särskilt fiberrika
frukthinnor från citrus och ananas
fruktskal och kärnor
kokos
torkad frukt
grovt rivna rotfrukter
kål
majs
ärtor
morötter
svamp
alla former av nötter och popcorn.
Föregående Avsnitt
Tillbaka till Kurs
Nästa Avsnitt
Logga in
Accessing this kurs requires a login. Please enter your credentials below!
Användarnamn eller e-postadress
Lösenord
Kom ihåg mig
Tappat bort lösenordet?